Persze a trükknek ez még csak amolyan kezdő fázisa, de innentől kezdve ezt aztán már lehet cifrázni meg bonyolítani, miután jól berögzült Cooper fejecskéjébe. Ez a trükk, ami külhonban "rebound"-ként vagy "vault"-ként ismeretes, szuper látványeleme a frizbi kűröknek a versenyeken. A lényege pedig az, hogy a kutya a testedről elrugaszkodva kapja el a frizbit a levegőben. Nos hát a dobbantásnak (én maradnék ennél az egyszerű jómagyar kifejezésnél) rengeteg fajtája van, amelyek közül én a videón látható formációt tanítottam meg elsőként Coopernek, vagyis azt, hogy a csípőmről (vagyis kábé onnan) rugaszkodjon el.

     A videót most jó gyorsan vágtam össze a pár órával ezelőtt készült videókból, hogy gyorsan megoszthassam a néppel az új tudományunkat. Nem olyan jó minőségű, kicsit sötét, de azért látszik a lényeg. Kellemetlen, hogy mire munkából hazaérek, már csak bent a házban tudok videót készíteni, mert - hála a télnek - kint addigra már besötétedik és idebent sem elég jók a fényviszonyok.

    A videó második felében látható trükköket is csak pár napja tanultuk meg, de nagyon ügyi a kutty. Na de inkább lessétek meg a videót, ami alá egy nagyon ideillő zenét választottunk Gergővel. A szám címe az alkalomhoz illően: Bounce and rebound... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://cooper-border.blog.hu/api/trackback/id/tr914947890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása