Rég volt már, hogy utoljára jelentkeztem, de hát a gyerek az első, blog bejegyzést írni meg gyakorlatilag már ritkaságnak számít. Viszonylag kevésszer akad ugyanis pár "felesleges és nem tudok mit csinálni" órám, hogy leüljek a gép elé sztorizni egyet. Na de ennyit a kifogásokról, mert Álmos baba nem szokott túl hosszú ideig aludni. Ezekben a percekben ugyanis épp édesdeden alussza ebéd utáni álmát és remélem ez így is marad legalább addig, míg a bejegyzés végére nem érek.

     Ott kezdeném, hogy végre kitavaszodott! :) Minden csupa pitypang. Nagy szerencsémre, mert így legalább nem kell drága, extra bio, csakis természetes alapanyagokból készült, növényi festéket vennem, ha Cooper kutyám szőrét fel akarnám dobni egy kis színnel. Csak dobok neki pár frizbit, vagy ugratok vele pár akadályt egy pitypang mező közepén és máris csodaszép sárgák lesznek a lábai. Teljesen ingyen! Viccet félre téve, tényleg vannak még versenyek is (láttam a tévében...) abból, hogy ki tudja szebben és kreatívabban befestenie a kutyája szőrét ezer meg ezer féle színnel, hogy az például kaméleonnak vagy éppen tehénnek tűnjön. Komoly! :)

       Nem is tudom már pontosan, hogy mikor, talán még tavaly év végén került szóba, hogy lesz egy nem hivatalos agility verseny május 24-én Veszprémben, ahol lesz kezdő kategória is és jelentkezni kéne. A bátorsággyűjtés és jelentkezés pillanata részemről egészen március 24-ig váratott magára. Addigra sikerült ugyanis meggyőzni magam arról, hogy ugyan mi bajunk lehet abból, ha elindulunk totál kezdőként egy ilyen megmérettetésen. A legrosszabb, ami történhet, hogy kizárnak minket ilyen vagy olyan okkal. És aztán? :) Max jót röhögök majd magunkon, ha már az első akadályt sem tudjuk teljesíteni és sajnálni fogom a versenyre ellátogató szurkolótáborunkat, akik láthatják, ahogy nulla darab akadályon sikerül majd átküzdenünk magunkat. :D Na de most már nincs visszaút, a jelentkezésünket visszaigazolták, fent vagyunk a startlistán, úgyhogy most már csak azért is elmegyünk és végigmegyünk a pályán. A kezdő medium kategória lesz a mi csoportunk, amibe mellesleg eddig a legtöbben jelentkeztek. Végül sikerült összehozni, hogy Réka és Anett is jelentkezzenek, így mi hárman összesen négy kutyussal fogjuk képviselni Siófokot azon a bizonyos szombati napon.

      Ami jó ebben a versenyben, hogy a kezdőknél csak ugró, távolugró, kúszó, palánk és viadukt akadályok lehetnek, szlalom, palló, hinta, zsákos kúszó és asztal nem. Így most igazából a palánk zónájára kell rágyúrnunk, na meg ki kéne próbálni egy viaduktot is, mert azt még se Cooper, se én nem láttam közelről, csak képen meg videón.

       A tegnapi edzésen egy olyan rövidebb pályát építettünk, amin többféle variációban is végig lehet menni. Íme egy egészen jó körünk rajta:

 

 

        Azt hozzá kell tennem, hogy sikerült megint egy nem éppen kezdő pályát csinálni, mert hát miért is ne a pályarajzos könyv legvégéről válasszon pályát egy hobbi szinten agilityző kis csapat. Mit nekünk nehéz pálya? :D De mindenki megoldotta! Igazából az utolsó akadállyal gyűlt meg a bajunk Cooperrel, de azzal is azért, mert én voltam a béna, mint mindig, ugyanis rossz helyen álltam és lassú vagyok. Szóval van még mit gyakorolni. Bár nyugtat a tudat, hogy a kezdő versenyen ennél azért könnyebb pálya lesz.

     Itt meg egy másik videó az edzés végéről, ami egy nem éppen tökéletes kör volt, viszont remekül megmutatja milyen ügyesen és buzgón tud a drága kiskutyám feleslegesen fel-le mászkálni a palánkon. A kis stréber...

 

 

      Nos hát itt tartunk most pillanatnyilag. Van még mit gyakorolni, de azért szerintem nem olyan rossz ez. Cooper szépen figyel rám és sikerült már elérnünk, hogy labda sem kell a kezembe motivációnak, így nem ugrál rám folyamatosan és nem esek benne hasra. A versenyre kitűzött célunk az lesz, hogy végigmenjünk a pályán. Nem érdekes, ha hibaponttal, csak jussunk el az első akadálytól az utolsóig. Még van másfél hónapunk, de addig igyekszem még jelentkezni.

Utólagos megjegyzés: A bejegyzést végül nem sikerült befejeznem tegnap, mert drága babám idő előtt felkelt, viszont kihasználva a mai ebéd utáni szunyát, most végre közzé is tettem ezt a rövidke kis írást. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://cooper-border.blog.hu/api/trackback/id/tr655975939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása