Hétvégén Siófokra utazott Kata és Zorka kutya, úgyhogy sikerült végre összehozni a találkát. Kata Cooper blogjának olvasója, akivel megbeszéltük korábban, hogy majd, ha legközelebb jönnek Siófokra, összefutunk mindenképp egy személyes találkozóra. Zorka csak 2 vagy 3 hónappal fiatalabb Coopernél és terápiás kutyának tanul. Péntek este 10 körül jöttek át, miután ideértek Siófokra, úgyhogy amíg bent a házban ment az Olimpia megnyitó nézés tesómék részéről, kint Cooper és Zorka összehaverkodtak és hancúroztak. Cooper azért már nem volt olyan virgonc, mert előtte frizbiztünk meg sétáltunk Jenniékkel, de Zorka rendesen nyúzta azért. Csináltam pár képet róluk.

 

DSC_1101_.jpg

Cooper, Kata és Zorka

DSC_1104_.jpg

Zorka kutya fejsimogatást is kapott Coopertől...

DSC_1109_.jpg

...és kedves férfihoz méltóan át is ölelte őt

DSC_1112_.jpg

Zorka róka incselkedik

DSC_1116_.jpg

Hohóóóó... na de kérem szépen, mi folyik itt? :-)

DSC_1117_.jpg

Itt olyan, mintha közösen énekelnének valamit (mellékesen megjegyzem, hogy Cooper nyaka már tiszta nyál :-) )

DSC_1125_.jpg

Hancúrozás az első randin...

     Jaj, hogy ez a Zorka milyen kicsi szuka. :-) Csak 14 kg az egész kutya és Cooper mellett olyan kis pöttöm. És tényleg olyan, mint egy róka, felálló fülek, hegyes orrocska, a gazdája sokszor rókának is szólítja. Az emeletre is feljött a két eb, Zorka nem esett zavarba, a földszinten is gyorsan körülnézett, amikor beengedtem a bejárati ajtón, de aztán feltalált a lépcsőn az emeletre. :-) Nem voltak olyan sokat itt Katáék, mivel már jó késő volt, de megbeszéltünk másnapra egy közös kutyázást Jenniékkel együtt.

    Szombaton strandolás után, amikor már kellemesebb volt az idő el is indultunk kutyázni Cooperrel, Whiskyvel meg Pennyvel és útközben összeszedtük Zorkát is Katával. A Jókai parkban aztán elengedtük őket és indult is a móka. Cooper szokás szerint nem futkározott feleslegesen a frizbi után, ő inkább arrébb állt, ha valamelyik másik kutya is elindult a neki szánt dobás után. Sokszor inkább csak feküdt és nézte a többieket középről, ahogy ők szaladgálnak össze-vissza a frizbiért. Biztos azt gondolta nem strapálja magát feleslegesen, ami nem éppen border collie-hoz méltó magatartás. Amikor viszont a másik 3 kutya kidőlt és lefeküdt pihenni, gondoltam magamban, most már Cooperé a pálya, itt az idő, hogy ő is érvényesüljön. A szokásos huza-vona játékkal felkeltettem gyorsan az érdeklődését a repülő korong iránt, aztán be is indult és olyanokat ugrott a frizbi után, hogy öröm volt nézni. Pici rövideket dobtam neki, két frizbivel felváltva, ami eléggé bejött neki. A többiek addig meg lihegtek a fűben. Érdekes, hogy Cooper mennyire nem szeret teljesíteni, ha más kutyák is vannak a közelben. Úgy látszik ő ilyen magának való típus, nem szeret küzdeni más fajtatársakkal. Pedig olyan jól ugrik! De így elég nehéz lenne vele versenyezni.

     Megint csalódtam kicsit Cooperben ezalatt az esti móka alatt. Kétszer is elment másik kutya után és nem jött vissza, ha szóltam neki, úgyhogy nekem kellett visszahoznom. Kata tanácsára aztán büntetés fektetés meg kapott egy taslit is az orrára, mire ő a kezem után kapott, úgyhogy földre nyomás következett és nagyon mérges lettem. Egyszerűen nem értem ezt a kutyát. Ha bárki más van a közelben vagy mondjuk 25 foknál melegebb van, egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni, gyakorlatilag olyankor úgy viselkedik, mintha ott se lennék vele meg mintha a fülei nem arra valók lennének, hogy meghallja vele a kedves gazdi utasító szavait. Ha meg is csinál bármiféle feladatot nekem, akkor azt olyan sebességgel teszi, mint egy reumás csiga és olyan kedvvel, mintha legalább a kivégzésére készülne. Borzasztó nehezen motiválható. De talán még van esély, hogy ez megváltozzon. Hihetetlen, hogy mennyire változó kb. hétről hétre a viselkedése, a munkakedve, a motiválhatósága. Konkrétan tényleg olyan mostanában, mint az időjárásunk: kiszámíthatatlan és rettentően változékony.

Készítettem képeket megint, úgyhogy párat bebiggyesztek ide.

 

DSC_1135_.jpg
 
Szökés a frizbivel Whisky elől
 

DSC_1182_.jpg

Zorka kutya akcióban a rendőrkutya által kiszakított gumis frizbijével

DSC_1138_.jpg

Whisky még a bokorba is beugrott a frizbi után :-)

DSC_1148_.jpg

Cooper nyelvén a gaz című kép...

DSC_1174_.jpg

Tesóm és Cooper nagyon néznek valamit

DSC_1222_.jpg

Whisky, Ereszd!

DSC_1251_.jpg

Tesóm párja, Bence újdonsült "barátnőjével", Pennyjével

DSC_1217_.jpg

Ez meg a csoportképünk. Milyen jó, hogy minden kutya a kamerába néz... :-)

DSC_1249_.jpg

Whisky, a farkas...

DSC_1221_.jpg

...és Zorka, a róka

DSC_1254_.jpg

A gazdájukat bálványként imádó Penny és Whisky

DSC_1189_.jpg

Egyedül frizbizés előtti huza-vona játék Cooperrel

DSC_1229_.jpg

Trükkbemutató: Whisky átugorja a gazdit

DSC_1275_.jpg

Itt meg Whisky volt az akadálya Zorkának

    Frizbi után majdnem megfürdettük a kutyákat a Balcsiban, de aztán végül helyette meglátogattuk Cooper tenyésztőjét, mert megint kint voltak pár lóval gyerekeket lovagoltatni a mólónál, ahol azt hiszem az V. Siófok Fesztivál (vagy valami ilyesmi) volt. Tetszett neki nagyon így együtt ez a 4 kutya, Coopert is mindig megcsodálja, amiért ilyen szép nagy és bundás. :-) Katának aztán el kellett mennie, úgyhogy a fürdést lefújtuk, de őszintén megmondva nem is baj, mert azért Siófokon a tavalyi rendelet szigorítás miatt necces is lett volna, főleg 4 kutyát beleengedni a vízbe. Mi maradunk inkább a Sióban fürdetésnél Cooperrel, abból baj nem lehet.

 

Jó kis hétvége volt! Köszönjük Katának és Jenninek, no meg Zorkának, Pennynek és Whiskynek!

A bejegyzés trackback címe:

https://cooper-border.blog.hu/api/trackback/id/tr164686309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása