A kiválasztott

2011.05.11. 12:03

Hadd mutassam be blogom főszereplőjét, Coopert!

 

2011. március 22-én dél körül látta meg a napvilágot 7 aprócska, borzra emlékeztető kinézetű kis lény a siófoki Bella Lovasudvarban. Ők voltak Smiley (Fifth Elements at Wendigo’s Wind) és Fanta (Nahrof Foreign Fantasy) kölykei. Pár napja már folyamatosan izgultam, hiszen tudtam mikorra van kiírva a nagy nap, mikor kell megszületnie a kölyköknek. Ezen a bizonyos napon is felhívtam Smiley, az anya kutya gazdáját, hogy „Na, mi a helyzet? Kiskutyák? Smiley egyben van még?” Lihegve és izgatottan kapom a választ, hogy épp most zajlik a szülés, 5 kölyök már megvan, de még nincs vége az eseménynek. Húúúú…mondom…akkor ma munka után egyből irány a lovarda! És így is lett…munkaidő letelt, hazavezetés rohamtempóban, Gergőt összeszed és go! A lovardába érve rögtön meg is kérdeztük milyen a nemek aránya, ugyanis előjegyzésünk szerint is egy fiú mellett tettük le a voksot. 4 szuka és 3 kan…3 választási lehetőség…3 nagy reménység… :)

 

 

Először kettő kutyus között vaciláltunk, de a győztes végül az a kölyök lett, amelyiknek a homlokán lévő fehér csík kicsit elvékonyodva és ferdén folytatódik a nyakán egészen a gallérjáig. Ő volt a szimpatikus, szép, arányos kölyök. Mivel a kölykök itt vannak pár percnyi autóútra - hiszen párommal siófokiak vagyunk - így hetente több alkalommal is ki tudtunk menni meglátogatni választottunkat. Mondanom sem kell, az egész felcseperedési folyamatát végig követhettük és rengeteg fotóval dokumentáltuk is azt.

 

Teltek a hetek és egyre jobban megmutatkozott Cooper igazi személyisége. Ez egy izgalmas időszak volt, nem tudtuk ugyanis, hogy egy veszedelmes hiperaktív vadállat vagy egy sarokban megbúvó, minden zajtól megijedő kis nyápic lesz belőle. Nos, szerencsére a megérzéseink Cooperrel kapcsolatban kitűnőek voltak. Nyugodtabb, amolyan háttérből szemlélődő, megfigyelő típus lett, aki ugyan megfontoltan közelíti meg az új dolgokat, de érdeklődik irántuk. Ha kézbe vesszük, nem akar rögtön kiugrani és még a fésülést is egy kölyökkutyához képest egész jól viseli.  Remekül követi a játékát, ha a földön húzom előtte, ami nagyszerűen fog jönni majd az agilitys kezdeteknél. A hangomra is néha reagál már és odajön hozzám, ha kellőképpen felhívom magamra a figyelmet. :)

 

Ma szerda van, még kettőt kell aludni és megérkezik Cooper! Izgulok! Nagyon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cooper-border.blog.hu/api/trackback/id/tr832895396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piros59 2011.05.12. 18:44:14

Szia Niki! Nagyon örülök, hogy elindult a blogod, mert így folyamatosan tudjuk követni a kutyus életét.Ügyesek legyetek, és neveljétek okosan.

Nycolette 2011.05.12. 20:46:46

@piros59: Köszönjük! Meglesz! Vigyázunk rá! Holnap délután már a kertben fog szaladgálni. :-)
süti beállítások módosítása