Tegnap szert tettünk 2 új border collie haverra. Eredetileg úgy terveztem a tegnapi napomat, hogy egyből meló után elviszem Coopert sétálni, mert már 2 napja nem voltam vele az utcán a fájó bokám miatt. Szombaton (vagy pénteken, nem is tudom már) beütöttem a bal bokám belső felét az ágyam szélébe (ne kérdezzétek hogyan, mert fogalmam sincs) és úgy fájt, hogy 2 napig sántítottam. Ha nagyon mozgatom, még most is fáj, de már nem olyan vészes. Szóval a terveimmel ellentétben hirtelen kitaláltam, hogy írok egy sms-t a két utcával arrébb lakó Jenninek, akinek szintén van 2 bordere (egy rövid szőrű meg egy hosszú szőrű), hogy menjünk el egyet sétálni az ebekkel. Még sosem voltunk velük sehol, csak egyszer futottam össze velük a Jókai parkban bicóval. 7 utánra beszéltük meg a találkát és pár perccel 7 után csörgött is a telefon, 10 perc múlva itt van nálunk a kutyákkal. Coopert gyorsan felszereltem, fényképezőgép a nyakba, kakizacsi a zsebbe, jutalomfalat tartó az övre és vártuk őket. Pár perc múlva megállt egy kocsi a kapu előtt, Jenni szállt ki belőle a két kutyával, anyukája hozta el őket. Gyors összeszagolás, aztán el is indultunk. Ő két kutyával, én meg Cooperrel. Hát biztos vagyok benne, hogy Penny és Whisky ketten együtt normálisabban sétál, mint Cooper, aki a hirtelen jött örömtől még nagyobb iramban indult neki a sétának, mint szokott.

     Penny egy tündéri, igazi csajos pofájú kis szuka, akinek most le volt nyírva a szőre rövidre, csak a fején és a farkán volt meghagyva a szőr, de ott is meg volt neki rövidítve. Irtó helyes feje van és a rövid szőr miatt inkább szürkének tűnt a kutya teste, mint feketének. Ja és mellesleg ő is Fanta gyerek, úgyhogy féltesója Coopernek. Whisky meg egy rövid szőrű fiúcska, aki mellesleg tényleg munkamániás. :-) Szép hosszú lábakkal, amolyan igazi sportos alkat. Mindkét kutya 3 éves és okosak nagyon.

    Szóval útnak indultunk a Kele utcán lefele a Jókai park felé, kihagyva a vasúti felüljárót. A parkba érve elengedtük a kutyákat és a közepén egy nagyobb füves placcon elővette Jenni a szuper frizbijét, amire mindhárom kutya hamar rágerjedt. Kb. egymáson átgázolva ugráltak a frizbiért, ügyesek voltak. Cooper a másik két kutyához képest gyakorlatilag egy nyugodt border collie volt, aki pár percenként meg-megállt és lefeküdt szusszanni egyet. Penny és Whisky meg folyamatosan pörgött. :-) Whisky rótta a köröket körülöttünk, mintha csak birkákat terelne, Penny meg ott futkározott mindig láb közelben, akinél épp a frizbi volt. Cooper meg mindig a legváratlanabb pillanatban ugrott fel fejmagasságig, hogy kikapja Jenni kezéből a frizbit, amikor épp nem figyelt oda. :-)

     Van mit tanulnia Coopernek a két kutyától. Azt mondta Jenni, hogy ha többet lesz együtt a 3 kutya, akkor majd Cooper is átveszi tőlük ezt a pörgős viselkedést és nem fogja elveszteni pár percenként az érdeklődését a frizbi vagy bármi más iránt. Hát kíváncsi leszek. Amúgy meg nagyon szépeket ugrott a frizbiért, amikor sikerült kicseleznie vagy megelőznie a másik két kutyát. Hatalmasakat ugrik helyből, talán még nagyobbakat is, mint Penny vagy Whisky.

    A behívással akadtak apró problémáink a frizbizés közben. Egészen pontosan 2 alkalommal, amikor épp megunta a játékot és meglátott másik két kutyát pórázon (akik szintén borderek voltak így távolról nézve, de valami külföldi gazdikkal). Persze odament hozzájuk. Nem volt semmi baj a dologból, csak ismerkedni akart természetesen, csak éppen nem jött vissza, hiába szóltam neki. Jenni ment el érte, mert azt mondta jobb, ha nem én megyek utána, mert nem jó, ha a gazdájának kell visszahoznia. Mondjuk teljesen érthető. Szóval ezt kétszer eljátszotta, de Jenni segített visszakergetni őt hozzám. Ezt leszámítva nem volt vele probléma. Teljesen beleszerelmesedett Pennybe, aki viszont egy idő után vicsorgással állította le Cooper közeledését. Hát ilyenek ezek a nők! :) Azért meg lettem nyugtatva, hogy nem vagyunk még elkésve a megkomolyodással annak ellenére, hogy Cooper már 1 éves és 4 hónapos lesz. Csak benő a feje lágya egyszer.

És akkor 1-2 képecske a 3 ebről meg Jenniről:

DSC_0904_.jpg

Frizbire gerjesztés

DSC_0875_.jpg

DSC_0878_1.jpg

Ez jó kép lett!

DSC_0847_.jpg

DSC_0864_.jpg

Whisky dolgozik...

DSC_0866_.jpgKopasz Penny

DSC_0907_.jpg

Küzdelem a frizbiért

DSC_0912_.jpg

Itt meg egy karambol Whisky-vel... :-)

DSC_0885_.jpg

Cooper távolról figyel

     A mókázás után a hazafele menet már szebben ment, cuki volt a 3 kutya egymás mellett, amikor épp úgy sétáltak. Kaptunk pár jó tanácsot Jennitől meg megmutatta hogyan kell dobni helyesen a frizbit, bár azt még gyakorolnom kell elég rendesen. Jó móka volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://cooper-border.blog.hu/api/trackback/id/tr274662072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása