Kirándulunk és hízunk...

2011.05.22. 19:50

    Elmesélni is hosszú lenne mennyi dolog történt az elmúlt pár napban Cooper-el és velünk, de azért megpróbálom röviden, tömören. Ma volt a kilencedik napja, hogy Cooper nálunk van és ahogy múlnak a napok, ő egyre csak nő és a súlya is gyarapodik. Ma reggel 5,6 kg-os súlyt mértünk nála, ami azt jelenti, hogy 8 nap alatt majdnem egy kilót, 90 dkg-ot hízott. :-)

    Honnan is kezdjem? Na szóval pénteken megkapta a második oltását a szentem, egy nyikkanás nélkül viselte a szurit, de utána azért meg volt szeppenve kicsit. Hogy ne legyen rossz emlék neki a kocsikázás, az állatorvos után elvittük élete első igazi pórázos sétájára egy közeli nyugodt kis helyre. Ügyesen követett minket és szaglászott mindenfelé a földön új információk után kutatva. Most már minden nap többször is ki-ki merészkedünk pórázon az utcánkra és minden alkalommal egyre messzebb jutunk. Ma reggel már majdnem elértük a közeli mentőállomást itt az utcában.

Cooper első utcára lépése pórázzal:

    Túl vagyunk az első hosszabb kocsikázáson is, ma meglátogattuk ugyanis szüleimet a Velencei-tónál, Kápolnásnyéken, ami kb. 45 percnyire van Siófoktól az autópályán. Odafele menet a hátsó ülésen egyik oldalamról a másikra mászkált, nem találta a helyét, de hangja csak néha volt. Ügyesen ivott is útközben a kocsiban, nagyon meleg nap volt a mai. Odaérve aztán jött a nagy találkozás Kápolnásnyéken maradt kutyámmal, Tequila-val, a beagle fiúval. A kerítésen keresztül Cooper először nagy bátran megugatta Tequilát, aztán kicsit alább hagyott a vagánysága, de végül összepuszilkodtak és vittük is be az udvarra. Nem telt sok időbe és a két kutya már boldogan kergetőzött a kertben. Tequila érett férfi módjára, okosan viselkedett Cooper-el, óvatosan játszottak, de láthatóan nagyon jól érezték magukat. A hazafele út még simább volt, Cooper átaludta az ölemben az egész utat, amit nem is csodálok ezután a nagy túra után.

Íme két kép a kutyákról.

 

Ja igen, a lovardába is kikocsikáztunk tegnap meglátogatni Cooper ott maradt két tesóját és anyukáját. Nagy játszás volt ott is, talpától a feje búbjáig poros lett a kis aranyos a sok hempergéstől és szalma bálában bújkálástól.

    Sok történés volt ez az utóbbi pár napban, de Cooper remekül viszonyul minden új dologhoz. Kell is ez, mert sok új ingerrel, sok új dologgal kell megismerkednie, hiszen most van a szocializáció időszaka.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cooper-border.blog.hu/api/trackback/id/tr92924387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása