Fül kérdés

2011.06.18. 12:40

    Nem vagyok benne biztos, hogy ez teljesen normális, de kutyám elkezdte felemásan hordani a füleit. A jobb fülét 3-4 napja egyik pillanatról a másikra elkezdte félig felállítva hordani úgy, ahogy az a border collie standard nagykönyvében meg van írva. A vicces az egészben az, hogy a bal viszont még ugyanúgy áll mint eddig. Szerencsére azért csak néha hegyezi szépen a jobb fülét, mert így legalább csak ritkán nyújt rendkívül mókás és kissé esetlen látványt, ahogy felemás füleivel bambán néz rád. Pláne ha még csámpázik is az első lábaival...na akkor mindent visz az összkép! :-)

 

A középső kép remekül szemlélteti azt a semmi máshoz nem hasonlítható látványt, amit Cooper nyújt felemás fülekkel, kifelé álló kajla lábakkal és ráadásul mindezt vizesen.

   

    A Toniccal pár napja történt találkozáskor beszélgettünk a kutya gazdijával, Rékával arról, hogy a legprecízebb, legkomolyabb border collie tartók, akik kiállításra szánják kutyáikat, összeragasztják kölyökkorban a kutyusok füleit, hogy később szebben felálljanak. Mert ugye a standard azt írja a fülekre, hogy félig felállónak kell lenniük. Már pedig vannak, akik ezt nagyon komolyan veszik kérem szépen. Mások viszont egyéb trükkökkel oldják meg ezt a fül kérdést kiállításokon. Ha nem olyan tökéletes a kutya fültartása, akkor úgy húzzák fel a felvezető pórázzal együtt a kutya nyakán a bőrt közvetlenül a fül mögött, hogy az antennák szépen és büszkén meredjenek felfele és előre. Hát ilyen is van!

    Már volt pár pillanat, amikor Cooper mindkét fülecskéje szépen felállt, akkor aztán volt is nagy örömujjongás, de sajnos eddig ez az esemény körülbelül 3-szor fordult elő. No sebaj, holnap megyünk úgyis oltásra, majd megkérdezzük a dokinénit, hogy ez normális-e.

Hamarosan elkészítek egy újabb videót kutyám eddig nálunk töltött 5 hetéről. Amint kész, már töltöm is fel megtekintésre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cooper-border.blog.hu/api/trackback/id/tr872994786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása